Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Gaštanovo-karamelová torta

damisa
damisa
12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
gaštanový korpus
1 ks
Salko
250 g
maslo
1 ks
karamelový puding
200 ml
mlieko
100 g
čokoládové hobliny

postup

1.
Korpus: Gaštanové pyré zmiešame s tromi žĺtkami do peny, pridáme sneh z troch bielkov zľahka premiešame a dáme upiecť v tortovej forme, necháme vychladnúť a rozrežeme.
2.
Uvaríme puding na hustú kašu, salko dáme variť na dve hodiny na karamel a vychladnuté zmiešame do peny s maslom a pudingom na jemný krém.
3.
Natrieme spodnú časť korpusu, priložíme vrchnú časť a natrieme vrch a aj boky torty. Posypeme čokoládovými hoblinami. Najlepšie je urobiť deň vopred a dať tortu na chlad, aby krém pekne stuhol.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...