Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Gaštanovo-karamelová torta

damisa
damisa
12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
gaštanový korpus
1 ks
Salko
250 g
maslo
1 ks
karamelový puding
200 ml
mlieko
100 g
čokoládové hobliny

postup

1.
Korpus: Gaštanové pyré zmiešame s tromi žĺtkami do peny, pridáme sneh z troch bielkov zľahka premiešame a dáme upiecť v tortovej forme, necháme vychladnúť a rozrežeme.
2.
Uvaríme puding na hustú kašu, salko dáme variť na dve hodiny na karamel a vychladnuté zmiešame do peny s maslom a pudingom na jemný krém.
3.
Natrieme spodnú časť korpusu, priložíme vrchnú časť a natrieme vrch a aj boky torty. Posypeme čokoládovými hoblinami. Najlepšie je urobiť deň vopred a dať tortu na chlad, aby krém pekne stuhol.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...