Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Gaštanovo-karamelová torta

damisa
damisa
12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
gaštanový korpus
1 ks
Salko
250 g
maslo
1 ks
karamelový puding
200 ml
mlieko
100 g
čokoládové hobliny

postup

1.
Korpus: Gaštanové pyré zmiešame s tromi žĺtkami do peny, pridáme sneh z troch bielkov zľahka premiešame a dáme upiecť v tortovej forme, necháme vychladnúť a rozrežeme.
2.
Uvaríme puding na hustú kašu, salko dáme variť na dve hodiny na karamel a vychladnuté zmiešame do peny s maslom a pudingom na jemný krém.
3.
Natrieme spodnú časť korpusu, priložíme vrchnú časť a natrieme vrch a aj boky torty. Posypeme čokoládovými hoblinami. Najlepšie je urobiť deň vopred a dať tortu na chlad, aby krém pekne stuhol.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...