Pridať recept

Čoko roláda

ingrediencie

5 ks
vajce
5 PL
kryštálový cukor
2 PL
polohrubá múka
2 PL
strúhanka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
3 ks
čokoládový puding
1 ks
Hera
20 dkg
práškový cukor
1 PL
olej
1 liter
mlieko

postup

1.
Cesto: Vajcia oddelíme. Bielky vyšľaháme nad parou s cukrom na hustú penu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku - 2PL a olej - 1 PL. Vlejeme na na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomaly pečieme 20 min. Ešte teplé cesto vyložíme na vlhkú kuchynskú utierku aj s papierom a stočíme do rolády. Necháme takto vychladnúť.
 
2.
Krém: Z mlieka, zo žltkov, pudingu a cukru uvaríme hustejší puding. Necháme vychladnúť. Vmiešame heru.
3.
Krém natrieme na cesto a znovu zatočíme. Potrieme ho aj zvonka. Ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...