Pridať recept

Kačacie na segedínsky spôsob

ingrediencie

500 g
kačacie mäso
olej
2 ks
cibuľa
štipiek
mletá pálivá paprika
rasca
soľ
200 ml
suché biele víno
250 g
kyslá kapusta
2 PL
kečup

postup

1.
Kačacie mäso očistíme, umyjeme a osušíme.
 
2.
Opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, primiešame mletú sladkú aj pálivú papriku, rascu a za stáleho miešania krátko opražíme. Potom vložíme kačacie mäso, z oboch strán opečieme, posolíme, podlejeme vínom a prikryjeme.
3.
Dáme do vyhriatej rúry a za občasného obracania a polievania vypečenou šťavou, pečieme do polomäkka. Počas pečenia podľa potreby podlejeme troškou horúcej vody.
4.
Polomäkké prsia vyberieme, na dno pekáča rovnomerne rozložíme kapustu premiešanú s kečupom, obložíme mäsom a upečieme. Podávame so zemiakovými knedľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!