Pridať recept

Treska zapečená v rajčiakoch

ingrediencie

750 g
treska
trochu
olej
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
150 g
syr tvrdý
1 zväzok
pažitka
2 strúčiky
cesnaku
125 g
paradajkový pretlak
100 g
uvarená šošovica
1 PL
nasekané bylinky

postup

1.
Tresku nakrájame, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
 
2.
Syr nastrúhame, pažítku nasekáme a premiešame so syrom.
3.
Strúčiky cesnaku nahrubo nasekáme, posypeme soľou a roztlačíme. Paradajkový pretlak premiešame s cesnakom, šošovicou, 2 PL oleja, bylinkami a korením.
4.
Rozotrieme na dno pekáča, obložíme kúskami ryby a posypeme syrom s pažítkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút, rúru vypneme a necháme ešte 5 minút dopiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať