Pridať recept

Čokoládové potešenie

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
5 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
1/2 KL
sóda bikarbóna

Krém

200 ml
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
250 g
maslo
6 PL
práškový cukor
2 PL
kakao
3 PL
hrubá múka
1 ks
žĺtok

postup

1.
Bielka spolu s cukrom šľaháme na tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávame žĺtka, kakao a sódu bikarbónu.
 
2.
Cesto vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 5 až 7 minút. Cesto necháme mierne vychladnúť, potom ho preklopíme na dosku poprášenú práškovým cukrom.
3.
Plnka: uvaríme hustú kašu z mlieka, múky, žĺtka a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí ju zmiešame s maslom (tiež izbovej teploty) a dobre vyšľaháme. Plnku rozdelíme na dve polovice. Do prvej pridáme kakao a 4 lyžice práškového cukru. Do druhej polovice vanilkový cukor a 2 lyžice práškového cukru.
4.
Vychladnuté cesto natrieme najskôr svetlou, potom tmavou plnkou a zvinieme do rolády. Roládu môžeme poliať čokoládovou polevou, ozdobiť orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.3.2013 12:28 | |
+2 -0
originál názov ZAMATOVÁ ROLÁDA