Pridať recept

FOTORECEPT: Roláda z mletého mäsa

ingrediencie

Mäso

600 g
bravčové mäso mleté
250 ml
mlieko
200 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
oregano
trochu
olej

Plnka

200 g
šunka
4 ks
vajce
1 ks
cibuľa
3 PL
hrášok
1 PL
pažitka
4 PL
smotana na šľahanie

postup

1.

Do misy dáme mäso, pridáme mlieko, soľ, korenie, oregano a spracujeme ako cesto. Mäso sformujeme do tvaru bochníka, zabalíme ho do mikroténovej fólie a na noc odložíme do chladničky. Do odležaného mäsa pridáme nahrubo postrúhaný syr a premiešame.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
 
2.

Roztlačíme na pomastenú mikroténovú fóliu do tvaru obdĺžnika.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
3.

Opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Potom vlejeme vajcia rozšľahané so soľou, rascou, vegetou, korením a za stáleho miešania urobíme riedku praženicu. Do nej primiešame šunku nakrájanú na drobné kocky, hrášok, pažítku.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
4.

Ešte teplú navrstvíme na pripravený mäsový plát. Pomocou fólie mäso zvinieme do rolády.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
5.

Preložíme na pomastený pekáč a odstránime fóliu. Povrch potrieme sladkou smotanou a dáme do rúry piecť.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
6.

Počas pečenia občas pokropíme troškou vody.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
7.

Upečenú roládu krájame až keď je mierne vychladená. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Fotorecept: Roláda z mletého mäsa
Zdroj: Lalova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sekaná
Vezmite mleté mäso a máte úžasný obed pre celú rodinu! Najlepšie RETRO recepty, nedáme na ne dopustiť
Výborné a mimoriadne chutné jedlá, ktoré sú vďaka mletému mäsu rýchlo pripravené a vždy chutné. Pozrite si...
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...