Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa

Lalova
Lalova
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Mäso

600 g
bravčové mäso mleté
250 ml
mlieko
200 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
oregano
trochu
olej

Plnka

200 g
šunka
4 ks
vajce
1 ks
cibuľa
3 PL
hrášok
1 PL
pažitka
4 PL
smotana na šľahanie

postup

1.
Do misy dáme mäso, pridáme mlieko, soľ, korenie, oregano a spracujeme ako cesto. Mäso sformujeme do tvaru bochníka, zabalíme ho do mikroténovej fólie a na noc odložíme do chladničky. Do odležaného mäsa pridáme nahrubo postrúhaný syr a premiešame.
2.
Roztlačíme na pomastenú mikroténovú fóliu do tvaru obdĺžnika.
3.
Opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Potom vlejeme vajcia rozšľahané so soľou, rascou, vegetou, korením a za stáleho miešania urobíme riedku praženicu. Do nej primiešame šunku nakrájanú na drobné kocky, hrášok, pažítku.
4.
Ešte teplú navrstvíme na pripravený mäsový plát. Pomocou fólie mäso zvinieme do rolády.
5.
Preložíme na pomastený pekáč a odstránime fóliu. Povrch potrieme sladkou smotanou a dáme do rúry piecť.
7.
Upečenú roládu krájame až keď je mierne vychladená. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...