Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa

Lalova
Lalova
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Mäso

600 g
bravčové mäso mleté
250 ml
mlieko
200 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
oregano
trochu
olej

Plnka

200 g
šunka
4 ks
vajce
1 ks
cibuľa
3 PL
hrášok
1 PL
pažitka
4 PL
smotana na šľahanie

postup

1.
Do misy dáme mäso, pridáme mlieko, soľ, korenie, oregano a spracujeme ako cesto. Mäso sformujeme do tvaru bochníka, zabalíme ho do mikroténovej fólie a na noc odložíme do chladničky. Do odležaného mäsa pridáme nahrubo postrúhaný syr a premiešame.
2.
Roztlačíme na pomastenú mikroténovú fóliu do tvaru obdĺžnika.
3.
Opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Potom vlejeme vajcia rozšľahané so soľou, rascou, vegetou, korením a za stáleho miešania urobíme riedku praženicu. Do nej primiešame šunku nakrájanú na drobné kocky, hrášok, pažítku.
4.
Ešte teplú navrstvíme na pripravený mäsový plát. Pomocou fólie mäso zvinieme do rolády.
5.
Preložíme na pomastený pekáč a odstránime fóliu. Povrch potrieme sladkou smotanou a dáme do rúry piecť.
7.
Upečenú roládu krájame až keď je mierne vychladená. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...