Pridať recept

Diviačie na šípkovej omáčke, FOTORECEPT

Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Zdroj: avodamok
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1500 g
diviačie mäso
150 g
prerastená slanina
5 štipiek
soľ
5 ks
jalovec
1 balíček
korenie na divinu

Omáčka

1 dl
červené víno
1 ks
klinčeky
3 dl
voda
1 KL
maslo
1 KL
hladká múka
2 štipky
soľ
2 štipky
nové korenie
trochu
celé korenie
1 KL
citrónová šťava
šípkový džem

postup

Vynikajúca jesenná klasika...

1.

Mäso vykostíme, narežeme ako keď chceme prerezať posolíme, posypeme korením na zverinu a do zárezov dáme plátky slaniny. Dáme do vrecka na pečenie pridáme jalovec. Upečieme. Vyberieme zo sáčku.

Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Zdroj: avodamok
 
Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Zdroj: avodamok
2.

Naporcujeme na tanier a polejeme omáčkou.

Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Zdroj: avodamok
3.

Omáčka: Do misy dáme šípkový džem pridáme víno, soľ, klinček, korenie, vodu všetko spolu povaríme, z masla a múky urobíme bledú zápražku. Omáčku precedíme a pridáme do zápražky, povaríme, pridáme citrónovú šťavu a podľa chuti dochutíme.

Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Fotorecept: Diviačie na šípkovej omáčke
Zdroj: avodamok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať