Pridať recept

Roládkové rezy

ingrediencie

Roládky

6 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
1/4 KL
prášok do pečiva
200 g
marhuľový lekvár

Orechové cesto

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
mleté orechy
2 PL
voda
4 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

4 ks
vajce
12 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
maslo
100 g
čokoládová poleva

postup

1.

Roládky: 3 bielky vyšľaháme na tuhú penu, zašľaháme cukor, žĺtky, pridáme múku s práškom do pečiva. Upečieme dve piškóty, každú z 3 vajec na papieri na pečenie. Necháme trochu vychladnúť. Natrieme marhuľovým lekvárom. Každú piškótu stáčame smerom k sebe a v strede po dĺžke prerežeme. Vzniknú nám 4 roládky. Uložíme ich do hlbokého plechu na papier na pečenie s rovnakým odstupom od seba, zalejeme ich orechovým cestom a upečieme.

 
2.

Orechové cesto: bielky vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva, kakao, mleté orechy.

3.

Plnka: nad parou vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Masa musí klesnúť na polovicu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutú žĺtkovú masu. Vyšľaháme na hladký krém.

4.

Na vychladnuté orechové cesto s roládkami natrieme plnku. Polejeme čokoládovou polevou. Necháme postáť v chlade a pokrájame na úhľadné rezy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami...
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...