Pridať recept

Roládkové rezy

ingrediencie

Roládky

6 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
1/4 KL
prášok do pečiva
200 g
marhuľový lekvár

Orechové cesto

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
mleté orechy
2 PL
voda
4 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

4 ks
vajce
12 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
maslo
100 g
čokoládová poleva

postup

1.

Roládky: 3 bielky vyšľaháme na tuhú penu, zašľaháme cukor, žĺtky, pridáme múku s práškom do pečiva. Upečieme dve piškóty, každú z 3 vajec na papieri na pečenie. Necháme trochu vychladnúť. Natrieme marhuľovým lekvárom. Každú piškótu stáčame smerom k sebe a v strede po dĺžke prerežeme. Vzniknú nám 4 roládky. Uložíme ich do hlbokého plechu na papier na pečenie s rovnakým odstupom od seba, zalejeme ich orechovým cestom a upečieme.

 
2.

Orechové cesto: bielky vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva, kakao, mleté orechy.

3.

Plnka: nad parou vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Masa musí klesnúť na polovicu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutú žĺtkovú masu. Vyšľaháme na hladký krém.

4.

Na vychladnuté orechové cesto s roládkami natrieme plnku. Polejeme čokoládovou polevou. Necháme postáť v chlade a pokrájame na úhľadné rezy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...