Kiwi roláda
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
100
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
20
g
číra želatína
500
g
jemný tvaroh
3
PL
voda
260
g
práškový cukor
6
ks
kiwi
40
g
škrobová múčka
1
štipka
soľ
postup
1.
Vyšľaháme žĺtky s 3 PL teplej vody, štipkou soli, 130 g práškového cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu postupne pridávame vyšľahané žĺtky, múku s kypriacim práškom do pečiva a škrobovú múčku. Zľahka premiešame.
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto naň vylejeme a upečieme.
3.
Upečenú piškótu vyklopíme na suchú utierku, ktorú sme posypali 30 g práškového cukru. Papier odstránime a roládu pomocou utierky zrolujeme, necháme vychladnúť.
4.
Do misky dáme tvaroh a vymiešame ho s 100 g práškového cukru. Želatinu pripravíme podľa návodu, pridáme do tvarohu.
5.
Roládu naplníme tvarohovým krémom, kiwi olúpeme a uložíme na krém, zvinieme. Posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.