Pridať recept

Tekvicový koláč s ovocím

1
porcia
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 pohár
broskyňový kompót
1 pohár
čerešňový kompót
1/4 ks
maslová tekvica
1/2 balíček
želatína
podľa chuti
mletá škorica
300 g
hladká múka
1 štipka
soľ
5 PL
cukor
5 PL
olej
voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

postup

1.
Kompóty zlejeme z nálevu, ovocie nakrájame a vložíme do misky. Tekvicu nakrájame na menšie kocky a vložíme do hrnca spolu s nálevom z kompótov a dáme variť.
 
2.
Do misky nasypeme múku, štipku soli, kypriaci prášok, cukor a olej. Vody pridáme trošku a vypracujeme hladké cesto, podľa potreby vodu dolievame, ale cesto nesmie byť riedke!
3.
Cesto natenko rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak, aby boli okraje kúsok zdvihnuté o okraj a dáme piecť na 10 minút.
4.
Ku zmäknutému ovociu s tekvicou pridáme asi pol balíčka želatíny a škoricu podľa chuti, zamiešame a odstavíme. Zmes vylejeme na predpečené cesto a dáme na ďalších 10-15 minút do rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Broskyne
Sezóna broskýň: Ako skladovať broskyne? Na čo všetko sa dajú použiť?
Sezóna broskýň je vzácna, netrvá dlho – aspoň keď hovoríme o chutných šťavnatých plodoch zo záhrad...
Sosovicova polievka
Šošovicová polievka, v ktorej stojí varecha
Šošovicová polievka je bez laktózy, lepku, vhodná aj pre vegánov:) Musím sa priznať, že táto polievka sa...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...
Ako olúpať broskyne
Ako jednoducho olúpať broskyne a marhule? Takto budete mať hotovo raz-dva
Šťavnaté broskyne, sladučké marhule máme radi snáď všetci. Ale čistiť ovocie pri príprave džemov, čatní,...