Pridať recept

Cesnakové morčacie stehno

ingrediencie

1000 g
morčacie stehno
150 g
údená slanina
soľ
biele mleté korenie
2 dl
sladká smotana
2 strúčiky
cesnaku

Dusená zelenina

2 ks
cibuľa
70 g
údená slanina
3 ks
mrkva
500 g
kel
soľ
biele mleté korenie
1 PL
vegeta
2 dl
zeleninový bujón

postup

1.
Dusená zelenina: Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, kel zbavíme hlubu a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu, zeleninu, opražíme, posolíme, okoreníme, posypeme vegetou, zalejeme bujónom, prikryjeme a 30 minút dusíme.
 
2.
Mäso umyjeme, vykostíme, posolíme, okoreníme a obložíme plátkami slaniny.
3.
Vložíme do pekáča, zalejeme 4 dl vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút.
4.
Potom pekáč odkryjeme, z mäsa odstránime slaninu, polejeme smotanou rozšľahanou so soľou a pretlačeným cesnakom, vložíme späť do rúry a upečieme dochrumkava. Počas pečenia často polievame šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...