Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky s marhuľovým lekvárom

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
50
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
50 g
droždie
50 g
maslo
50 g
kryštálový cukor
600 ml
mlieko
2 PL
rum
300 g
marhuľový lekvár
1 dl
olej
3 ks
vajce

postup

1.
Múku preosejeme, pripravíme si kvások. Keď vykysne pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
2.
Na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou. Necháme vykysnúť. Do stredu šišky si urobíme jamku a vkladáme do rozpáleného oleja, jamkou dolu. Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky.
3.
Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Do každej jamky vložíme marhuľový lekvár.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
6.4.2014 19:07 | |
+31 -3
Slušnosť nadovšetko, kvások sa robí tak, že do cca 150 ml vlažného mlieka v pohári dáme malú lyžičku kryšt. cukru, trochu múky a rozmrvíme droždie, ktoré asi za 10 - 15 minút vykysne, pridáme k ostatným ingredienciám a vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Ďakujem snáď sme sa pochopili.
dudekovap_170_45
24.4.2015 17:00 | |
+6 -6
a potom to mam zmiesat? *500*
MCMIGY88
6.4.2014 17:48 | |
+7 -15
jak do*** si mam urobit kvasok? som chlap a v živote som nepiekol akurat si chcem urobit šišky a aj to tu je nekompletny recept. *** taky recept
BlazenaSadovska
17.2.2014 08:34 | |
+17 -2
Ja som ich robila pred týždňom, nechcem sa chváliť, ale vydarili sa perfektne. Recept je uvedený správne aj s vajíčkami. Robím ich už celé roky a vždy sa mi podarili.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...