Pridať recept

Rolované morčacie stehno

ingrediencie

1000 g
morčacie stehno s kosťou
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
horčica
olej
3 ks
cibuľa
4 dl
zeleninový vývar
1 dl
suché biele víno
2 dl
sladká smotana
1 PL
hladká múka

postup

1.
Mäso umyjeme, vykostíme, osušíme, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, zvinieme do rolády a previažeme kuchynskou niťou.
 
2.
V pekáči, na rozohriatom oleji, mäso opečieme zo všetkých strán, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, popražíme, zalejeme vriacim vývarom, prikryjeme a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme 50 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou. Potom odkryjeme a upečieme dočervena.
3.
Upečené mäso vyberieme, šťavu zalejeme vínom, potrebným množstvom vriacej vody, zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou a niekoľko minút povaríme. Podávame s dusenou zeleninou a cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať