Pridať recept

Domáce karamelky

ingrediencie

2 cl
silná čierna káva
150 g
práškový cukor
8 cl
mlieko
50 g
glukóza
100 g
maslo

postup

1.
Kávu s práškovým cukrom, mliekom a glukózou uvedieme za stáleho miešania do varu, ohrev zmiernime na minimum a po kúskoch pridáme maslo.
 
2.
Varíme a miešame dovtedy, kým nevznikne svetlý karamel.
3.
Vylejeme ho do vymastenej formy alebo na kamennú dosku, necháme vychladnúť, nožom vykrojíme menšie kocky a zabalíme ich do kúskov celofánu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 geniálnych spôsobov, ako vydrží káva, čaj alebo polievka teplá celé hodiny
7 geniálnych spôsobov, ako vydrží káva, čaj alebo polievka teplá celé hodiny
V dňoch plných stresov neraz nemáme čas poriadne si vychutnať ani šálku kávy, či misku teplej polievky. Aj...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok,...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...