Pridať recept

Ravioli so špenátom a šalviovým maslom

Ravioli so špenátom a šalviovým maslom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

Cesto

400 g
hladká múka
4 ks
vajce
1 KL
soľ
1 PL
olivový olej

Plnka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 PL
rozmarín
2 PL
olivový olej
300 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
bobkový list
1/2 KL
majorán
1/2 KL
oregano
100 ml
biele suché víno
500 g
čerstvý špenát
4 ks
vajce
50 g
strúhanka
2 PL
parmezán
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
muškátový orech

Ďalej

100 g
maslo
2 PL
čerstvá šalvia

postup

1.
Z prísad vypracujeme cesto na ravioli a potom ho zakryté necháme asi 20 minút odpočinúť.
 
2.
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Rozmarín opláchneme a nasekáme najemno. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a rozmarín. Pridáme mleté mäso a za miešania pražíme asi 5 minút. Pridáme zvyšok byliniek a víno, 10 minút povaríme na miernom ohni.
3.
Špenát preberieme, umyjeme, dáme do hrnca a na stredne silnom ohni sparíme. Špenát necháme odkvapkať v cedidle, dobre ho vymačkáme, nasekáme najemno a pridáme k mletému mäsu. Bobkový list odstránime. Celú zmes rozmixujeme na pyré a zmiešame s vajcami, strúhankou a parmezánom. Osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom.
4.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vyváľame dva tenké pláty. Na jeden plát nanesieme v odstupoch 3 cm malé kopčeky plnky a preložíme druhým plátom cesta. Okraje pevne pritlačíme k sebe. Spojený plát na miestach medzi plnkou nakrájame na široké pruhy a vykrajovačom vykrojíme ravioli.
5.
Ravioli vložíme zhruba na 4 minúty do vriacej osolenej vody, zohrejeme a potom ich vyberieme.
6.
Na panvici rozpustíme maslo. Lístky šalvie opláchneme, nakrájame na prúžky a zohrejeme na masle. Ravioli pokvapkáme šalviovým maslom a podávame posypané parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...