Pridať recept

Klasické tortellini s mäsovou plnkou

Klasické tortellini s mäsovou plnkou
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

1 ks
cesto na cestoviny
soľ
mleté čierne korenie
40 g
maslo
8 ks
šalviové listy
50 g
strúhaný parmezán

Plnka

4 ks
listy kelu
200 g
pečené bravčové mäso
40 g
mortadela
strúhaný muškátový oriešok

postup

1.
Pohárom alebo formičkou povykrajujeme z vyvaľkaného cesta kolieska (alebo štvorce s hranou 3 – 4 cm). Povykrajované cesto zakryjeme vlhkou utierkou a pripravíme plnku.
 
2.
Kelové listy dáme asi na 15 minút variť do mierne osolenej vody, aby úplne zmäkli. Listy scedíme, dáme vychladnúť a pokrájame na hrubšie. Potom ich rozmixujeme spolu s bravčovým mäsom a mortadellou najemno, pričom zmes aj dochutíme malým množstvom soli, korenia a muškátového orieška.
3.
Cesto rozložíme na pracovnú dosku. Na jeden okraj kolieska dáme trocha plnky a cesto cez ňu preložíme tak, aby vznikol polkruh. Okraje navlhčíme vodou a postláčame, aby držali spolu. Potom prstami stočíme a k sebe pritlačíme oba odľahlé konce. Cestoviny varíme v mierne osolenej vode 1 1/2 minúty, aby zostali al dente.
4.
Medzitým v nádobe roztopíme maslo, pridáme šalviové listy a restujeme ich jednu alebo dve minúty. Do nádoby prisypeme parmezán a touto zmesou zalejeme tortellini. Hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať