Pridať recept

Šalát s rigatoni s lososom

ingrediencie

2 PL
mandle
500 g
brokolica
1 zväzok
petržlenová vňať
250 ml
suché biele víno
3 plátky
citrón
300 g
filety z lososa
300 g
rigatoni
100 g
maslo
2 g
šafrán
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Plátky mandlí opražíme za častého miešania na panvici bez tuku, vyberieme a odložíme nabok. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky, stopky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
 
2.
Petržlenovú vňať opláchneme a dáme variť v 125 ml vody spolu s bielym vínom, lyžičkou soli a plátkami citróna. Súčasne privedieme do varu 3 litre dobre osolenej vody na cestoviny.
3.
Lososa umyjeme, osušíme a v celu ho vložíme do vývaru. Pod pokrievkou na miernom ohni zhruba 7 minút zľahka povaríme.
4.
Rigatoni uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode. Asi po 4 minútach pridáme pokrájané stopky brokolice a po ďalších 2 minútach aj ružičky. Všetko spolu povaríme. Cestoviny s brokolicou scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
5.
Uvareného lososa opatrne vyberieme z vývaru a rozdelíme na väčšie kúsky. Vývar precedíme a zachytíme.
6.
V menšom hrnci speníme maslo. Malou dierovanou naberačkou odoberieme bielu syrovátku, prilejeme rybí vývar a za miešania v ňom rozpustíme mletý šafran. Omáčku necháme na silnom ohni zredukovať približne o tretinu. Stiahneme zo sporáka a necháme trocha vychladnúť.
7.
Cestoviny s brokolicou prelejeme omáčkou a miešame tak dlho, kým sa rezance nesfarbia rovnomerne dožlta. Opatrne primiešame kúsky lososa, osolíme a okoreníme. Šalát podávame vlažný, posypaný plátkami mandlí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Zapekané cestoviny s brokolicou, šunkou a syrom
Brokolica - kráľovná medzi zeleninou
Práve tejto zelenine by ste určite nemali povedať nie, pretože obsahuje priveľa cenných látok, aby ste nad ňou...
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...