Pridať recept

Huby so šafranovým rizotom

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
10 g
maslo
30 g
sušené huby
1/2 KL
šafrán
300 g
ryža
100 ml
suché biele víno
50 g
tvrdý syr
700 ml
zeleninový vývar

postup

1.
Huby necháme zmäknúť v teplej vode, jemne ich nakrájame, vložíme ich spolu s nakrájanou cibuľou a maslom do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry. Zakryjeme a varíme asi 4 minúty pri 750W, raz zamiešame. Pridáme ryžu a víno, zamiešame a necháme odpariť vodu v nezakrytej nádobe po dobu 3 minút pri 750W.
 
2.
Prilejeme vriaci vývar so šafranom. Zamiešame,zakryjeme a varíme pri 750W ešte 6-7 minút. Potom varíme zakryté pri 750W ďalších 7-8 minút. Vyberieme z mikrovlnnej rúry, pridáme nastrúhaný syr a dobre zamiešame. Nakoniec osolíme podľa chuti a pred podávaním necháme niekoľko minút dojsť. TIP: Môžeme variť aj klasickým spôsobom v panvicu alebo hrnci.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!