Plnený kelový list
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové pliecko
1
ks
kel
1/2
kg
ryža
4
ks
vajce
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
1
PL
soľ
1
KL
drvené čierne korenie
1
KL
majorán
2
PL
olej
2
KL
mletá červená paprika
1
KL
paradajkový pretlak
postup
1.
Mäso pomelieme. Kelové listy si obvaríme v slanej vode a necháme vychladnúť.
2.
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme červenú papriku a dáme do pomletého mäsa. Pridáme vajíčka, ryžu, cesnak a okoreníme (treba trochu viac, počas varenia ryža stiahne soľ). Ďalej môžeme (nie je potrebné) pridať 1 KL paradajkového pretlaku, alebo kečupu.
3.
Poriadne premiešame a plníme kelové listy, konce pekne zatlačíme. Ukladáme do hrnca na seba, ak nám vyjde aj 2-3 rady na seba.
4.
Zalejeme vodou a dáme variť na 45-50 minút. Asi po 10 minútach spravíme zápražku - na oleji speníme múku, pridáme červenú papriku a trochu vody. To všetko vlejeme do hrnca.
5.
Rada na záver: Listy plníme menším množstvom mäsa, lebo surová ryža počas varenia narastie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.