Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Segedínsky guláš so špaldovými knedlíkmi

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
bravčové stehno
1/2 kg
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 PL
červená paprika
1 PL
soľ
1 PL
majorán
1 KL
gulášové korenie

Knedľa

1/2 kg
múka špaldová
3,5 dl
mlieko
1 ks
droždie
1 PL
cukor
2 KL
soľ

postup

1.
Väčšiu cibuľu opražíme, pridáme červenú papriku, na kocky pokrájané mäso, cesnak, soľ, majorán, guľášové korenie zalejeme trochou vody, dusíme do polomäkka.
2.
Kyslú kapustu posekáme, pridáme do mäsa, varíme spolu, kým nie sú suroviny mäkké. Pred koncom zahustíme (múku zmiešame s vodou, alebo pridáme kyslú smotanu, alebo mlieko s múkou - ako komu vyhovuje).
3.
Knedľa: Do misky dáme trochu teplého mlieka, droždie, 1 KL cukru, necháme napučať, potom vylejeme do múky, do ktorej sme dali 1 PL cukru a 1 KL soli, všetko spolu spracujeme, zamiesime hladké cesto, pod vlhkou utierkou necháme vykysnúť.
4.
Cesto si rozdelíme na 3 časti, vyformujeme menšie knedlíky, ktoré necháme na doske vykysnúť 20 minúť.
5.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, na hrniec upevníme utierku, prikryjeme druhým hrncom a varíme nad parou 20 minút - neodkrývame! Uvarené knedle pomastíme maslom, aby neboli suché.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...