Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
uvarené hovädzie mäso
Paradajková omáčka
30
g
olej
20
g
cibuľa
5
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
1
ks
klinčeky
trochu
celá škorica
1
ks
bobkový list
štipiek
tymian
trochu
citrónová kôra
20
g
cukor
40
g
hladká múka
10
ks
paradajka
1
PL
citrónová šťava
3
PL
červené víno
postup
1.
Na oleji opražíme do ružova cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymian, klinček, citrónovú kôru a lyžicu cukru. Prisypeme múku, ktorú necháme zožltnúť, pridáme pokrájané čerstvé paradajky, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou, osolíme a trocha osladíme, ešte chvíľku povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky môžeme pridať niekoľko lyžíc červeného vína (môžeme ho nahradiť sladkou smotanou).
2.
Hovädzie mäso vyberieme z polievky, nakrájame na kúsky, uložíme na tanier a polejeme paradajkovou omáčkou. Podávame s knedľou, zemiakmi alebo ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.