Pridať recept

Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou

ingrediencie

750 g
uvarené hovädzie mäso

Paradajková omáčka

30 g
olej
20 g
cibuľa
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
1 ks
klinčeky
trochu
celá škorica
1 ks
bobkový list
štipiek
tymian
trochu
citrónová kôra
20 g
cukor
40 g
hladká múka
10 ks
paradajka
1 PL
citrónová šťava
3 PL
červené víno

postup

1.
Na oleji opražíme do ružova cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymian, klinček, citrónovú kôru a lyžicu cukru. Prisypeme múku, ktorú necháme zožltnúť, pridáme pokrájané čerstvé paradajky, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou, osolíme a trocha osladíme, ešte chvíľku povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky môžeme pridať niekoľko lyžíc červeného vína (môžeme ho nahradiť sladkou smotanou).
 
2.
Hovädzie mäso vyberieme z polievky, nakrájame na kúsky, uložíme na tanier a polejeme paradajkovou omáčkou. Podávame s knedľou, zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...