Pridať recept

Špaldové parené buchty

ingrediencie

1/2 kg
špaldová múka
4 dl
mlieko
1,5 PL
kryštálový cukor
1/2 KL
soľ
1 ks
droždie

Náplň

5 PL
lekvár

Posýpka

50 g
maslo

postup

1.
Droždie s trochou cukru necháme napučať a potom dáme do misy s múkou. Pridáme 1,5 PL cukru , 0,5 KL soli, mlieko a necháme vykysnúť.
 
2.
Cesto vyvaľkáme do kruhu na hrúbku asi 2 cm, vykrajujeme kolieska, plníme slivkovým lekvárom, urobíme pekné buchtičky a necháme cca 10 min podkysnúť.
3.
Do väčšieho hrnca (na ktorý sme upevnili utierku) dáme variť vodu. Poukladáme buchty a paríme ich prikryté 10 minúť.
4.
Hotové buchty posypeme kakaom, makom alebo orechami. Poprášime cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...