Pridať recept

Krehké košíčky s marhuľami

ingrediencie

210 g
hladká múka
30 g
práškový cukor
110 g
maslo
2 ks
žĺtok
trochu
citrónová kôra
1 balíček
vanilkový cukor
1 konzerva
marhuľa
trochu
šľahačka
podľa chuti
mandle

postup

1.
Do preosiatej hladkej múky rozsekáme maslo, pridáme trocha vanilkového cukru, trocha postrúhanej citrónovej kôry, žĺtky a rýchlo vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme na pol hodiny do chladu.
 
2.
Potom cesto rozdelíme na rovnaké kúsky, ktoré povtláčame do plechových formičiek a v mierne vyhriatej rúre upečieme do ružova.
3.
Vychladnuté košíčky vyklopíme a úplne studené naplníme marhuľami, dookola ozdobíme osladenou šľahačkou a podľa chuti mandľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Pri banánoch sú to hnedé škvrny, pri citrónoch je to pleseň. Hneď ako ich doma vybalíte, citrusové plody akoby...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...