Pridať recept

Hanácke koláče

ingrediencie

750 g
múka polohrubá
400 ml
vlažné mlieko
2 kocky
cukor
40 g
droždie
180 g
maslo
100 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
soľ
trochu
citrónová kôra
1 ks
vajce
podľa chuti
tvaroh
podľa chuti
lekvár

postup

1.
Z droždia, hrnčeka vlažného mlieka a 2 kociek cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. V hlbokej mise vymiešame maslo s cukrom, so žĺtkami, s vanilkovým cukrom, so soľou a s postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme vykysnutý kvások, preostiatu múku a so zvyškom vlažného mlieka zarobíme cesto, ktoré dobre vypracujeme, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu každého dáme kúsok tvarohovej plnky a rukami sforujeme malé bochníčky. Prikryjeme ich utierkou a opäť necháme trocha vykysnúť.
3.
Potom bochníčky poukladáme na plech vymastený maslom, dnom pohárika vytlačíme do nich jamku, kraje potrieme rozšľahaným vajcom a do jamky dáme trocha lekváru. Povrch posypeme maslovou posýpkou.
4.
Pečieme v dobre vyhriatej rúre 15 minút. Upečené, ešte horúce posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšie recepty na domáce mliečne výrobky
Radi si pripravujete domáce poctivé dobroty? Zdá sa vám jogurt v obchode zbytočne presladený? Chcete vyskúšať...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Pri banánoch sú to hnedé škvrny, pri citrónoch je to pleseň. Hneď ako ich doma vybalíte, citrusové plody akoby...
Mandľové mlieko
Pripravte si vlastné rastlinné mlieka. Je to super jednoduché!
Jednoduché tipy, ako si doma pripraviť lahodné orechové, sójové, ovsené či ryžové mlieko.
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky, ktorú? Výrazne skracujú jej trvanlivosť
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky - výrazne skracujú jej trvanlivosť! Tušíte, ktorú?
Dvere sú najteplejším miestom v chladničke, preto do nich rozhodne nepatrí táto čerstvá potravina.