Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Rajčiaková polievka

gurmanka
gurmanka
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
paradajka
20 g
cibuľa
trochu
celé nové korenie
trochu
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
vývar
40 g
maslo
40 g
hladká múka
3 PL
červené víno
trochu
ocot
15 g
kryštálový cukor
podľa chuti
cestoviny
trochu
čierne korenie

postup

1.
Očistené a pokrájané paradajky dáme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, citrónovú kôru, soľ, všetko zalejeme vývarom a prikryté uvaríme do mäkka.
2.
Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, rozriedime ju polievkou, v ktorej sa uvarili paradajky, pridáme pretreté paradajky, trocha octu, cukru a ešte povaríme.
3.
Pred podávaním zvaríme do polievky cestovinu alebo podusenú ryžu a zlepšíme ju červeným vínom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...