Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rajčiaková polievka

gurmanka
gurmanka
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
paradajka
20 g
cibuľa
trochu
celé nové korenie
trochu
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
vývar
40 g
maslo
40 g
hladká múka
3 PL
červené víno
trochu
ocot
15 g
kryštálový cukor
podľa chuti
cestoviny
trochu
čierne korenie

postup

1.
Očistené a pokrájané paradajky dáme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, citrónovú kôru, soľ, všetko zalejeme vývarom a prikryté uvaríme do mäkka.
2.
Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, rozriedime ju polievkou, v ktorej sa uvarili paradajky, pridáme pretreté paradajky, trocha octu, cukru a ešte povaríme.
3.
Pred podávaním zvaríme do polievky cestovinu alebo podusenú ryžu a zlepšíme ju červeným vínom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...