Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rajčiaková polievka

gurmanka
gurmanka
4
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
paradajka
20 g
cibuľa
trochu
celé nové korenie
trochu
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
vývar
40 g
maslo
40 g
hladká múka
3 PL
červené víno
trochu
ocot
15 g
kryštálový cukor
podľa chuti
cestoviny
trochu
čierne korenie

postup

1.
Očistené a pokrájané paradajky dáme do hrnca, pridáme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, citrónovú kôru, soľ, všetko zalejeme vývarom a prikryté uvaríme do mäkka.
2.
Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, rozriedime ju polievkou, v ktorej sa uvarili paradajky, pridáme pretreté paradajky, trocha octu, cukru a ešte povaríme.
3.
Pred podávaním zvaríme do polievky cestovinu alebo podusenú ryžu a zlepšíme ju červeným vínom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...