Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Krémovníky

gurmanka
gurmanka
8
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto

Vanilkový krém

200 ml
sladká smotana
50 g
cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
10 g
maslo
2 PL
rum
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na 4 rovnako široké pásy, položíme na plech postriekaný vodou, popicháme vidličkou a v stredne teplej rúre pečieme asi 20-25 minút. Po vychladnutí jeden pás potrieme vanilkovým krémom v hrúbke asi 2cm, prikryjeme druhým pásom a postup opakujeme ešte raz. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
2.
Vanilkový krém: Do sladkej smotany alebo mlieka zamiešame cukor, žĺtky, maslo, vanilkový cukor a vo vodnom kúpeli šľaháme, až kým zmes nezhustne. Potom krém odstavíme a miešame do vychladnutia. Na zlepšenie chuti pridáme do krému rum (môžeme použiť aj pomarančovú šťavu).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...