Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémovníky

gurmanka
gurmanka
8
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto

Vanilkový krém

200 ml
sladká smotana
50 g
cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
10 g
maslo
2 PL
rum
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na 4 rovnako široké pásy, položíme na plech postriekaný vodou, popicháme vidličkou a v stredne teplej rúre pečieme asi 20-25 minút. Po vychladnutí jeden pás potrieme vanilkovým krémom v hrúbke asi 2cm, prikryjeme druhým pásom a postup opakujeme ešte raz. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
2.
Vanilkový krém: Do sladkej smotany alebo mlieka zamiešame cukor, žĺtky, maslo, vanilkový cukor a vo vodnom kúpeli šľaháme, až kým zmes nezhustne. Potom krém odstavíme a miešame do vychladnutia. Na zlepšenie chuti pridáme do krému rum (môžeme použiť aj pomarančovú šťavu).

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...