Pridať recept

Koňaková torta

ingrediencie

100 g
mandle
4 PL
koňak
7 ks
žĺtok
4 ks
bielok
120 g
práškový cukor
70 g
hrubá múka
100 g
hrozienka
50 g
kandizované ovocie

Plnka

250 ml
šľahačková smotana
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
koňak

postup

1.
Olúpané a zomleté mandle premiešame s koňakom, pridáme žĺtky, po lyžiciach cukor a vymiešame do peny. Nakoniec zľahla primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh, múku, hrozienka, pokrájané kandizované ovocie alebo pomarančovú kôru naloženú v cukre.
 
2.
Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45-50 minút.
3.
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely, naplníme plnkou, povrch potrieme tiež plnkou a posypeme posekanými mandľami.
4.
Plnka: Šľahačkovú smotanu ušľaháme do tuha, zašľaháme do nej vanilkový cukor a po kvapkách koňak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať