Pridať recept

Viedenská roštenka

ingrediencie

4 plátky
hovädzia roštenka
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
40 g
masť
trochu
hladká múka
1 ks
cibuľa
20 g
masť

postup

1.
Odležané roštenky naklepeme, okraje nakrojíme, osolíme, okoreníme, zľahka obalíme hladkou múkou a v panvici na rozpálenej masť a z obidvoch strán rýchlo opečieme (asi 10 minút).
 
2.
Potom podejeme vývarom alebo horúcou vodou, povaríme, vyberieme z panvice a uložíme na taniere.
3.
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, opražíme na masti do zlata a posypeme ňou pripravené roštenky. Povarenú šťavu podávame osobitne v omáčniku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.