Pridať recept

Orechová torta

ingrediencie

180 g
práškový cukor
8 ks
žĺtok
1 KL
vanilka
1 PL
zomletá zrnková káva
50 g
čokoláda
8 ks
bielok
180 g
vlašské orechy
80 g
piškótové omrvinky
30 g
biela žemľa
200 g
ríbezľový lekvár
200 ml
šľahačka
1 hrsť
vlašské orechy
20 g
maslo
20 g
hrubá múka

postup

1.
Žĺtky s cukrom a rozdrvenou vanilkou miešame pol hodiny alebo ušľaháme v elektrickom šľahači. Potom pridáme zomletú zrnkovú kávu, postrúhanú čokoládu alebo kakao, dobre zmiešame.
 
2.
Nakoniec postupne zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh striedavo so zomletými orechmi, piškótovými omrvinkami a postrúhanou žemľou.
3.
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pomaly pečieme hodinu.
4.
Vychladnutú tortu vyklopíme z formy, prekrojíme na 3 diely, potrieme lekvárom, zložíme na seba. Celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme celými orieškami. TIP: Môžeme poliať javorovým sirupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vanilka do pečenia vo všetkých svojich podobách
Vanilka do pečenia vo všetkých svojich podobách: Struk, pasta, mletá, vanilkový cukor, extrakt
Vanilka je jedinou z príchutí, ktorá v dobre vybavenej kuchyni nesmie nikdy chýbať. Je to najuniverzálnejšia...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Vlašské orechy
Ochutnali ste už vlašské orechy na slaný spôsob?
Vlašské orechy sú hviezdou každého koláča. Aj nudný dezert premenia na výnimočný a dodajú mu skvelú chuť...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...