Pridať recept

Zemiaková knedľa

ingrediencie

600 g
zemiaky
100 g
krupica
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
30 g
maslo
100 g
žemľa alebo rožok
150 g
hrubá múka
40 g
maslo

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a ešte teplé ich pretrieme alebo postrúhame. Do teplých zemiakov zamiešame krupicu a necháme vychladnúť. Potom pridáme soľ, vajce, podľa potreby múku a vypracuje mäkké cesto.
 
2.
Rožok alebo žemľu pokrája na kocky, opražíme na masle, pridáme do zemiakového cesta a spolu dobre vypracujeme.
3.
Potom z cesta nakrájame rovnako veľké kúsky a sformujeme na podlhovasté knedle a v osolenej vriacej vode varíme podľa veľkosti 20-25 minút.
4.
Uvarené knedle hneď pokrájame a polejeme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...