Orechová roláda
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kryštálový cukor
5
ks
vajce
trochu
citrónová kôra
50
g
hrubá múka
50
g
mleté vlašské orechy
20
g
maslo
20
g
hrubá múka
180
g
malinový džem
80
g
čokoláda
1
PL
maslo
trochu
vlašské orechy
2
PL
kakao
postup
1.
Cukor miešame so žĺtkami a s postrúhanou citrónovou kôrou 25-30 minút. Potom zľahka po častiach primiešame z bielkov ušľahaný sneh, múku, kakao a zomleté orechy.
2.
Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom, vymastili maslom a posypali múkou, upečieme do ružova.
3.
Upečené cesto vyklopíme, opatrne z neho stiahneme papier, nova ho položíme na papier, spolu s papierom zvinieme a necháme vychladnúť. Potom rozbalíme, papier odstránime a roládu potrieme ríbezľovým lekvárom, stočíme a povrch opäť trocha potrieme lekvárom.
4.
Zmäknutú čokoládu vymiešame s kúskom masla dohladka a polejeme ňou celú roládu. Ak je poleva prihustá, rozriedime ju horúcou vodou. Nakoniec roládu posypeme nahrubo zomletými orechmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.