Pridať recept

Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou

ingrediencie

4 ks
bravčové rebierko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
40 g
masť
20 g
hladká múka
20 g
maslo

Pikantná omáčka

trochu
citrónová kôra
trochu
pomarančová kôra
1 pohár
červené víno
1 KL
brusnice
1 KL
marhuľový lekvár
2 kocky
cukor
1 KL
horčica
3 PL
citrónová šťava
3 PL
pomarančová šťava
podľa chuti
worchesterská omáčka

postup

1.
Rebierka osušíme na okrajoch dva razy narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme zľahka obalíme múkou v rozpálenej masti alebo oleji z obidvoch strán prudko opečieme asi 10 minút. Upečené potrieme maslom.
 
2.
Pikantná omáčka: Natenko olúpanú citrónovú a pomarančovú kôru pokrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme zavárané brusnice, marhuľový lekvár, cukor upražený na karamel (povarený s 1 lyžicou vody), horčicu, citrónovú a pomarančovú šťavu a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. Omáčku len zohrejeme, nevaríme. Môžeme ju podávať teplú alebo studenú, k mäsu, zverine i rybám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
brusnice
Drobné červené bobule plné sily - brusnice!
Čo vás prvé napadne pri slove brusnice? Bude to napríklad brusnicová omáčka, ktorá vynikajúco doplní...