Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčové rebierko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
40
g
masť
20
g
hladká múka
20
g
maslo
Pikantná omáčka
trochu
citrónová kôra
trochu
pomarančová kôra
1
pohár
červené víno
1
KL
brusnice
1
KL
marhuľový lekvár
2
kocky
cukor
1
KL
horčica
3
PL
citrónová šťava
3
PL
pomarančová šťava
podľa chuti
worchesterská omáčka
postup
1.
Rebierka osušíme na okrajoch dva razy narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme zľahka obalíme múkou v rozpálenej masti alebo oleji z obidvoch strán prudko opečieme asi 10 minút. Upečené potrieme maslom.
2.
Pikantná omáčka: Natenko olúpanú citrónovú a pomarančovú kôru pokrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme zavárané brusnice, marhuľový lekvár, cukor upražený na karamel (povarený s 1 lyžicou vody), horčicu, citrónovú a pomarančovú šťavu a niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky. Omáčku len zohrejeme, nevaríme. Môžeme ju podávať teplú alebo studenú, k mäsu, zverine i rybám.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.