Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Florida rezy

kucharka26
kucharka26
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
1/2 dl
olej
250 g
hladká múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

3 balíčky
Zlatý klas
1 liter
mlieko
3 PL
múka polohrubá
8 PL
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
Hera
500 ml
šľahačková smotana
400 g
marhuľa

postup

1.
Vyšľaháme žĺtka s kryštálovým cukrom. Počas šľahania pridáme 6 PL horúcej vody. Do husto vyšľahanej hmoty pridáme 0,5 dcl oleja, múku a prášok do pečiva. Na koniec jemne primiešame sneh z bielkov.
2.
Upečené cesto polejeme šťavou z marhuľového kompótu a na vrch koláča poukladáme marhule.
3.
Plnka: Z litra mlieka, Zlatých klasov, 3 lyžíc múky a 8 lyžíc cukru uvaríme puding. Do horúceho pudingu potom pridáme 1 žĺtok.
4.
Vychladnutý puding vymiešame s Herou. Natrieme na koláč.
5.
Poukladáme marhule. Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a natrieme na plnku. Vrch koláča posypeme postrúhanou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...