Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Florida rezy

kucharka26
kucharka26
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
1/2 dl
olej
250 g
hladká múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

3 balíčky
Zlatý klas
1 liter
mlieko
3 PL
múka polohrubá
8 PL
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
Hera
500 ml
šľahačková smotana
400 g
marhuľa

postup

1.
Vyšľaháme žĺtka s kryštálovým cukrom. Počas šľahania pridáme 6 PL horúcej vody. Do husto vyšľahanej hmoty pridáme 0,5 dcl oleja, múku a prášok do pečiva. Na koniec jemne primiešame sneh z bielkov.
2.
Upečené cesto polejeme šťavou z marhuľového kompótu a na vrch koláča poukladáme marhule.
3.
Plnka: Z litra mlieka, Zlatých klasov, 3 lyžíc múky a 8 lyžíc cukru uvaríme puding. Do horúceho pudingu potom pridáme 1 žĺtok.
4.
Vychladnutý puding vymiešame s Herou. Natrieme na koláč.
5.
Poukladáme marhule. Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a natrieme na plnku. Vrch koláča posypeme postrúhanou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...