Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Florida rezy

kucharka26
kucharka26
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
1/2 dl
olej
250 g
hladká múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

3 balíčky
Zlatý klas
1 liter
mlieko
3 PL
múka polohrubá
8 PL
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
Hera
500 ml
šľahačková smotana
400 g
marhuľa

postup

1.
Vyšľaháme žĺtka s kryštálovým cukrom. Počas šľahania pridáme 6 PL horúcej vody. Do husto vyšľahanej hmoty pridáme 0,5 dcl oleja, múku a prášok do pečiva. Na koniec jemne primiešame sneh z bielkov.
2.
Upečené cesto polejeme šťavou z marhuľového kompótu a na vrch koláča poukladáme marhule.
3.
Plnka: Z litra mlieka, Zlatých klasov, 3 lyžíc múky a 8 lyžíc cukru uvaríme puding. Do horúceho pudingu potom pridáme 1 žĺtok.
4.
Vychladnutý puding vymiešame s Herou. Natrieme na koláč.
5.
Poukladáme marhule. Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a natrieme na plnku. Vrch koláča posypeme postrúhanou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...