Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Florida rezy

kucharka26
kucharka26
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 PL
voda
1/2 dl
olej
250 g
hladká múka
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

3 balíčky
Zlatý klas
1 liter
mlieko
3 PL
múka polohrubá
8 PL
kryštálový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
Hera
500 ml
šľahačková smotana
400 g
marhuľa

postup

1.
Vyšľaháme žĺtka s kryštálovým cukrom. Počas šľahania pridáme 6 PL horúcej vody. Do husto vyšľahanej hmoty pridáme 0,5 dcl oleja, múku a prášok do pečiva. Na koniec jemne primiešame sneh z bielkov.
2.
Upečené cesto polejeme šťavou z marhuľového kompótu a na vrch koláča poukladáme marhule.
3.
Plnka: Z litra mlieka, Zlatých klasov, 3 lyžíc múky a 8 lyžíc cukru uvaríme puding. Do horúceho pudingu potom pridáme 1 žĺtok.
4.
Vychladnutý puding vymiešame s Herou. Natrieme na koláč.
5.
Poukladáme marhule. Vyšľaháme šlahačkovú smotanu a natrieme na plnku. Vrch koláča posypeme postrúhanou čokoládou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...