Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mäkkučké špaldové pečivo

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
vlažná voda
100 ml
olej
2 KL
soľ
2 KL
mletá červená sladká paprika
1 KL
cukor
1 KL
cesnak sušený
500 g
celozrnná jemne mletá špaldová múka
7 g
sušené droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme v poradí uvedenom vyššie do pekárne na chleba (okrem semienok a vajíčka). Zapneme program „Cesto“.
2.
Po prvom pípnutí (cca 15 min od začiatku programu) pridáme semienka.
3.
Po ukončení programu (cca 1 hod. 30 min.) vyberieme cesto na tanier (nemúčime), odtrhujeme kúsky cesta a tvarujeme podľa chuti a nálady.
4.
Dva, cca 20 cm dlhé a 1 cm hrubé pásy cesta prepletieme dohromady.
5.
Jeden koniec cesta postupne rolujeme a zvinieme do slimáčieho tvaru.
6.
Vytvarované pečivo uložíme na pekáč s papierom na pečenie a necháme 10 min. kysnúť na sporáku.
7.
Zapneme sporák na 250 °C. Po 10 min. potrieme pečivo rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 180 °C 15 min.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
u0161tefnia858
7.5.2014 06:01 | |
+0 -0
dobrý deň pozerala som ná recept :O vraj sú chutné chcem sa len opýtať či sa musia robiť v dom.pekarničke :/za odpoveď ďakujem
dobruchut.sk
7.5.2014 09:53 | |
+2 -1
v pekarnicke je iba vymiesene cesto. samozrejme, cesto mozete rucne vymiesit, pripadne vymiesit inym robotom.
adka.67
14.3.2013 22:23 | |
+19 -0
sú výbornééééééééééé dakujem (y) (y) (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...