Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Veľkonočná hrudka

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
1 liter
mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
cukor
1 KL
soľ
tenká gáza alebo utierka
šnúrok

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny, vajcia by mali mať izbovú teplotu.
2.
Mlieko dáme zovrieť do hrnca, vajíčka rozhabarkujeme, pridáme soľ, cukor, sódu bikarbónu. Do horúceho mlieka vlejeme vajíčka a miešame 5-8 minút, pokým sa nám nezačnú tvoriť hrudky. Vyzerá to, ako keby sa mlieko zrazilo, ale je to tak správne.
3.
Predtým si dáme do misky sitko, do ktorého si vystrihneme gázu (alebo čistú utierku), kde budeme po odstavení nalievať zmes z uvarených vajíčok. Gázu, alebo utierku špagátom zviažeme a vytvoríme tvar peknej hrudky. Zavesíme na šnúru, aby voda stiekla. Najlepšie je nechať cez noc, aby prebytočné mlieko stieklo.
4.
Na druhý deň rozbalíme a dáme do chladničky.
5.
Kto má alergiu na mlieko, môže použiť sójové sušené mlieko, vtedy je potreba 1 krabičku na 15 vajec. Hrudku môžeme pripraviť na sladko - vtedy dáme o 1 PL cukru viac. V prípade slanej varianty pridáme soľ.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
IvkaSO
13.2.2016 19:13 | |
+1 -0
Dobrý deň. Prosím Vás, koľko vody mám pridať k sojovému mlieku? Použijem celú krabicu ako ste napísali, ale neviem, či sa mám riadiť návodom, ktorý je na nej alebo inak. Ďakujem za odpoveď.
brechtorikova
21.3.2013 19:51 | |
+9 -1
(y) vyskúšam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...