Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Veľkonočná hrudka

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

15 ks
vajce
1 liter
mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
cukor
1 KL
soľ
tenká gáza alebo utierka
šnúrok

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny, vajcia by mali mať izbovú teplotu.
2.
Mlieko dáme zovrieť do hrnca, vajíčka rozhabarkujeme, pridáme soľ, cukor, sódu bikarbónu. Do horúceho mlieka vlejeme vajíčka a miešame 5-8 minút, pokým sa nám nezačnú tvoriť hrudky. Vyzerá to, ako keby sa mlieko zrazilo, ale je to tak správne.
3.
Predtým si dáme do misky sitko, do ktorého si vystrihneme gázu (alebo čistú utierku), kde budeme po odstavení nalievať zmes z uvarených vajíčok. Gázu, alebo utierku špagátom zviažeme a vytvoríme tvar peknej hrudky. Zavesíme na šnúru, aby voda stiekla. Najlepšie je nechať cez noc, aby prebytočné mlieko stieklo.
4.
Na druhý deň rozbalíme a dáme do chladničky.
5.
Kto má alergiu na mlieko, môže použiť sójové sušené mlieko, vtedy je potreba 1 krabičku na 15 vajec. Hrudku môžeme pripraviť na sladko - vtedy dáme o 1 PL cukru viac. V prípade slanej varianty pridáme soľ.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
IvkaSO
13.2.2016 19:13 | |
+1 -0
Dobrý deň. Prosím Vás, koľko vody mám pridať k sojovému mlieku? Použijem celú krabicu ako ste napísali, ale neviem, či sa mám riadiť návodom, ktorý je na nej alebo inak. Ďakujem za odpoveď.
brechtorikova
21.3.2013 19:51 | |
+9 -1
(y) vyskúšam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...