Pridať recept

Buchty s kardamomom

20
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 dl
mlieko
100 g
maslo
1/2 kocka
droždie
1 dl
krupicový cukor
štipiek
soľ
2 KL
kardamón
7 dl
hladká múka

Ďalej

1 ks
vajce
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Rozpustíme maslo (margarín), prilejeme mlieko a zohrejeme tekutinu na teplotu 37°C. Rozdrobíme droždie, zalejeme troškou vlažného mlieka a miešame, až kým sa droždie úplne nerozpustí. Potom prilejeme zvyšok mlieka, soľ, krupicový cukor, kardamom a väčšiu časť múky. Trochu múky odložíme bokom.
 
2.
Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré je celkom hladké. Zakryjeme ho a potom ho necháme vykysnúť asi 40 minút. Takto spracované cesto položíme na pracovnú dosku a potom ho rozdelíme na 20 kúskov, z ktorých vytvarujeme buchty.
3.
Buchty rozložíme na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Rozložíme ich tak, aby medzi buchtami zostala aspoň 2 cm medzera. Buchty prikryjeme a ešte na 30 minút ich necháme kysnúť. Vykysnuté buchty potrieme vyšľahaným vajcom a následne ich posypeme práškovým cukrom. Pečieme pri teplote 250°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať