Buchty s kardamomom
20
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,5
dl
mlieko
100
g
maslo
1/2
kocka
droždie
1
dl
krupicový cukor
štipiek
soľ
2
KL
kardamón
7
dl
hladká múka
Ďalej
1
ks
vajce
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Rozpustíme maslo (margarín), prilejeme mlieko a zohrejeme tekutinu na teplotu 37°C. Rozdrobíme droždie, zalejeme troškou vlažného mlieka a miešame, až kým sa droždie úplne nerozpustí. Potom prilejeme zvyšok mlieka, soľ, krupicový cukor, kardamom a väčšiu časť múky. Trochu múky odložíme bokom.
2.
Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré je celkom hladké. Zakryjeme ho a potom ho necháme vykysnúť asi 40 minút. Takto spracované cesto položíme na pracovnú dosku a potom ho rozdelíme na 20 kúskov, z ktorých vytvarujeme buchty.
3.
Buchty rozložíme na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Rozložíme ich tak, aby medzi buchtami zostala aspoň 2 cm medzera. Buchty prikryjeme a ešte na 30 minút ich necháme kysnúť. Vykysnuté buchty potrieme vyšľahaným vajcom a následne ich posypeme práškovým cukrom. Pečieme pri teplote 250°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.