Pridať recept

Jablkové rezy

20
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2,5 dl
mlieko
50 g
maslo
1/2 kocka
droždie
1 dl
krupicový cukor
6 dl
hladká múka
prášok do pečiva

Plnka

200 g
maslo
5 dl
jablkové pyré
2 dl
krupicový cukor
5 dl
ovsené vločky
1 PL
mletá škorica

Ďalej

tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy

postup

1.
Plech (30 x 40 cm) vymažeme tukom a vysypeme múkou. Rozdrobíme droždie.
 
2.
Rozpustíme maslo, prilejeme mlieko a zohrejeme na teplotu 37°C. Touto tekutinou zalejeme droždie a necháme ho celkom rozpustiť. Následne pridáme cukor a múku, ktorú zmiešame s práškom do pečiva. Vypracujeme kašovité cesto. Plech vystelieme cestom a necháme ho ešte 60 minút kysnúť. Vykysnuté cesto potrieme jablkovým pyré.
3.
Maslo na plnku rozpustíme a zmiešame ho spolu s krupicovým cukrom, mletou škoricou a ovsenými vločkami. Túto zmes nanesieme na jablkové pyré. Budeme piecť pri teplote 225°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Zdravá superpotravina, ALE! Existuje dôvod, prečo by ste mali dať ruky preč od ovsených vločiek
Zdravá superpotravina, ALE! Existuje dôvod, prečo by ste mali dať ruky preč od ovsených vločiek
Ovsené vločky patria k zdravým a mimoriadne obľúbeným potravinám, ale určite sa však nájde zopár z vás,...
Sú ovsené vločky naozaj nezdravé? Odborník na výživu vysvetľuje
Sú ovsené vločky naozaj nezdravé? Odborník na výživu vysvetľuje
Ovsené vločky sa už dlho považujú za superpotravinu par excellence. Na sociálnych sieťach sa teraz zrazu...
Superpotravina, ALE! Čo sa stane, keď budete každý deň raňajkovať ovsené vločky?
Superpotravina, ALE! Čo sa stane, keď budete každý deň raňajkovať ovsené vločky?
Raňajkujete ovsené vločky každý deň? Potom by ste mali o tomto vedieť.
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Ovsená kaša je jednou z najzdravších potravín, ktoré si môžete vybrať na raňajky. Je to vďaka vláknine...
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Ovsené vločky čoraz častejšie kraľujú na našich stoloch - vyberáme si ich na raňajky, na jedlo v práci alebo...