Maslové bochníčky
35
porcií
125
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
dl
mlieko
100
g
maslo
1/2
kocka
droždie
1
dl
krupicový cukor
1
štipka
soľ
4
ks
vaječný žĺtok
7
dl
hladká múka
Plnka
1,5
KL
vanilkový cukor
1/2
dl
krupicový cukor
100
g
maslo
Ďalej
1
ks
vajce
postup
1.
V hrnci zohrejeme maslo (margarín), prilejeme mlieko a zohrejeme na 37°C. V miske rozdrobíme droždie, ktoré zalejeme troškou vlažného mlieka, až kým sa celkom nerozpustí. Následne prilejeme zvyšné mlieko, pridáme cukor, soľ, žĺtky a väčšiu časť múky. Trochu múky si odložíme bokom pre prácu s cestom. Z týchto surovín vypracujeme hladké cesto, ale nie veľmi tuhé.
2.
Toto cesto budeme miesiť tak dlho, až kým sa nezačne odlepovať od stien misky. Potom ho posypeme múkou, zakryjeme ho utierkou a necháme kysnúť približne 30 minút.
3.
Plnka: Maslo vymiešame spolu s vanilkovým aj krupicovým cukrom.
4.
Cesto, ktoré nám medzitým vykyslo položíme na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne do cesta zapracujeme zvyšnú múku, aby bolo nadýchané, hladké a vláčne. Rozdelíme cesto na 35 častí, z ktorých vytvarujeme bochníky.
5.
Bochníčky rozložíme na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Do každého bochníka urobíme jamku a naplníme ju 1 KL plnky. Utierkou zakryjeme bochníky a necháme ich aspoň 30 minút kysnúť. Keď vykysnú potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 225°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.