Pridať recept

Maslové bochníčky

35
porcií
125
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 dl
mlieko
100 g
maslo
1/2 kocka
droždie
1 dl
krupicový cukor
1 štipka
soľ
4 ks
vaječný žĺtok
7 dl
hladká múka

Plnka

1,5 KL
vanilkový cukor
1/2 dl
krupicový cukor
100 g
maslo

Ďalej

1 ks
vajce

postup

1.
V hrnci zohrejeme maslo (margarín), prilejeme mlieko a zohrejeme na 37°C. V miske rozdrobíme droždie, ktoré zalejeme troškou vlažného mlieka, až kým sa celkom nerozpustí. Následne prilejeme zvyšné mlieko, pridáme cukor, soľ, žĺtky a väčšiu časť múky. Trochu múky si odložíme bokom pre prácu s cestom. Z týchto surovín vypracujeme hladké cesto, ale nie veľmi tuhé.
 
2.
Toto cesto budeme miesiť tak dlho, až kým sa nezačne odlepovať od stien misky. Potom ho posypeme múkou, zakryjeme ho utierkou a necháme kysnúť približne 30 minút.
3.
Plnka: Maslo vymiešame spolu s vanilkovým aj krupicovým cukrom.
4.
Cesto, ktoré nám medzitým vykyslo položíme na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne do cesta zapracujeme zvyšnú múku, aby bolo nadýchané, hladké a vláčne. Rozdelíme cesto na 35 častí, z ktorých vytvarujeme bochníky.
5.
Bochníčky rozložíme na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Do každého bochníka urobíme jamku a naplníme ju 1 KL plnky. Utierkou zakryjeme bochníky a necháme ich aspoň 30 minút kysnúť. Keď vykysnú potrieme ich rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 225°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Ako rýchlo zmäkčiť maslo pred pečením
3 tipy, ako rýchlo zmeniť stuhnuté maslo na zmäknuté.
Maslo alebo olej: Ktorý tuk je lepší na praženicu či volské oko?
Praženica na masle alebo na oleji? Na čom je lepšie pripravovať vajíčka a prečo
Praženie vajec – alebo jednoducho praženica, hemendex či volské oko – je jednou z najobľúbenejších metód...
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Klasické maslo pozná každý z nás, ale ghee (ghi, ghí) už menej ľudí. Ak vás však zaujíma zdravá výživa,...
Maslo
Viete ako skladovať maslo mimo chladničky? Takto budete mať poruke vždy krásne roztierateľné maslo
Koľko krát ste už pred pečením či prípravou raňajkovej nátierky zabudli vytiahnuť maslo z chladničky?
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...