Pridať recept

Koláč z polenty

10
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1,5 dl
krupicový cukor
4 ks
vajce
2 ks
pomaranč
3,5 dl
hladká múka
1/2 dl
polenta
1 štipka
soľ
2 KL
prášok do pečiva
2,5 dl
olivový olej

Ďalej

tuk na vymastenie
hrubá múka
práškový cukor

postup

1.
Umyjeme pomaranče, olúpeme ich a vytlačíme z nich približne 1 dl šťavy. Kôru z nich najemno nastrúhame. Na penu vymiešame cukor s vajcami.
 
2.
Zmiešame polentu, múku, soľ a prášok do pečiva. Túto zmes spojíme s vaječnou penou a na záver prilejeme olivový olej, šťavu a pridáme aj kôru.
3.
Vymažeme tukom formu, a potom ju vysypeme múkou. Do formy nalejeme cesto a pečieme v strednej časti rúry na teplote 175°C.
4.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. Servírujeme so šľahačkou a plátkami pomaranča alebo citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
Pomaranč
Video: Ako rozpoznať šťavnaté pomaranče
Viete ako vybrať tie najšťavnatejšie pomaranče bez kôstok?
Pomaranc v
Video: Ako ošúpať pomaranč
2 jednoduché spôsoby ako rýchlo olúpať pomaranč. Ide to aj bez špinavých rúk.
Nevyhadzujte pomarančovú kôru! Má mnohoraké úžasné využitia
V zimnom období sa všetci s chuťou užívame šťavnaté, sladké pomaranče. Preto tu máme zopár rád, ako...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
V obchodoch sa môžeme stretnúť s mnohými "pascami" nastraženými na nás, zákazníkov. A sú veľmi účinné...