Pridať recept

Talianske sušienky s mandľami

60
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 dl
krupicový cukor
100 g
maslo
1,5 dl
mandle
2 ks
vajce
1 KL
prášok do pečiva
3,5 dl
hladká múka

postup

1.
Sparíme mandle, ošúpeme ich a nasekáme nahrubo. V sušienkach musia byť veľké kúsky.
 
2.
Zmiešame maslo s cukrom. Budeme za stáleho šľahania pridávať vajcia. Zmiešame hladkú múku s nasekanými mandľami a práškom do pečiva. Tieto obe zmesi spojíme a vypracujeme z nich cesto.
3.
Z cesta vyvaľkáme tri valce s dĺžkou približne 40 cm. Pečieme na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie pri teplote 200°C v strednej časti rúry a potom ich necháme vychladnúť. Teplotu rúry znížime na 75°C.
4.
Tieto valce pokrájame na plátky šikmo s hrúbkou približne 2 cm. Rozložíme ich na plech a pečieme ďalej približne 60 minút v strednej časti rúry. Dvierka na rúre necháme pootvorené. Sušienky, keď sú upečené by mali byť suché.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať