Talianske sušienky s mandľami
60
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
dl
krupicový cukor
100
g
maslo
1,5
dl
mandle
2
ks
vajce
1
KL
prášok do pečiva
3,5
dl
hladká múka
postup
1.
Sparíme mandle, ošúpeme ich a nasekáme nahrubo. V sušienkach musia byť veľké kúsky.
2.
Zmiešame maslo s cukrom. Budeme za stáleho šľahania pridávať vajcia. Zmiešame hladkú múku s nasekanými mandľami a práškom do pečiva. Tieto obe zmesi spojíme a vypracujeme z nich cesto.
3.
Z cesta vyvaľkáme tri valce s dĺžkou približne 40 cm. Pečieme na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie pri teplote 200°C v strednej časti rúry a potom ich necháme vychladnúť. Teplotu rúry znížime na 75°C.
4.
Tieto valce pokrájame na plátky šikmo s hrúbkou približne 2 cm. Rozložíme ich na plech a pečieme ďalej približne 60 minút v strednej časti rúry. Dvierka na rúre necháme pootvorené. Sušienky, keď sú upečené by mali byť suché.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.