Pridať recept

FOTORECEPT: Mini žemličky á la žaby

Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
60
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
polohrubá múka
600 ml
vlažné mlieko
60 g
maslo
60 g
droždie
40 g
kryštálový cukor
štipiek
soľ
1 ks
vajce na potretie
sezamové semienka
2 ks
klobása
petržlenová vňať

Plnka

maslo
syr tavený
cesnaku

postup

1.
Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, cukor a štipku soli.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
 
2.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
3.
Cesto nám krásne v miske - kyske vykyslo.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
4.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme ho (nie natenko) a vykrojíme z neho malé kolieska.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
5.
Tie preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, kde ich necháme 10 minút podkysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180°C.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
6.
Upečené a vychladnuté žemličky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy, aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami. Dozdobíme ich petržlenovou vňaťou.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
7.
Tu sú plnené cesnakovou nátierkou, kolieskom klobásy, syrom a dozdobené sú petržlenovou vňaťou.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
8.
A tu sú plnené vajíčkovou nátierkou, kolieskom klobásy a dozdobené sú petržlenovou vňaťou.
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Fotorecept: Mini žemličky á la žaby
Zdroj: hviezdickaZ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
koscovajarka
6.1.2023 22:00 | |
+1 -0
Ďakujem za receptík, si skvelé
Kormanova.S
28.5.2013 17:26 | |
+25 -8
Žabky: 1/2plohrubej múky,3dcl mileko,30g kvasníc,30g masla,trocha soli,trocha cukru,1celé vajco.Nechať vykysnuť,stači stára typ pohar 5cl. Planka: 20g masla,2kocky syrokrému,3-4strúčky cesnak,domáca klobása,červená paprika (kapia)
Podobné články
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...