Pridať recept

Syrové pirohy z francúzska

4
porcie
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
maslo
400 g
hladká múka
soľ
voda

Plnka

200 g
syr Feta
200 g
syr Mozzarella
50 g
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
podľa chuti
bylinky

postup

1.
Zmiešame vodu, soľ, hladkú múku a z týchto surovín vypracujeme cesto, ktoré je celkom hladké. Na tri časti rozdelíme maslo. Cesto vyvaľkáme a položíme na neho jeden diel masla a zrolujeme. Postup opakujeme ešete dvakrát, vždy používame diel masla. Cesto, ktoré sme takto zhotovili odložíme na pol hodiny do chladničky.
 
2.
Syrová plnka: Cibuľu olúpime a pokrájame ju najemno a osmažíme ju na polovici masla do sklovita. Následne pridáme mozzarellu a zmiešame ju s fetou a ostatným maslom. Túto syrovú zmes zmiešame s cibuľou, vajcom a dochutíme na záver bylinkami.
3.
Cesto, ktoré nám medzi časom odstálo rozváľkame na pracovnej doske na plát, ktorý bude mať hrúbku 0,5 cm. Z tohto cesto povykrajujeme kolieska, ktoré by mali mať priemer aspoň 10 cm. Do každého kolieska dáme do stredu syrovú plnku. Vodou navlhčíme okraje cesta a preložíme ich a spojíme. Stlačíme ich dôkladne pomocou vidličky, prípadne prstami. Pirohy rozložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich pri teplote 220°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Chutná domáca mozzarella? Je to ľahšie, než by ste predpokladali!
Máte radi mozzarellu? Poradíme vám, ako si ju jednoducho pripraviť doma.
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...