Pridať recept

Celozrnné chlebíky s tvarohom

ingrediencie

Chlebíky

1 PL
hrubozrnná soľ
2 PL
repkový olej
5 dl
voda
25 g
droždie
2 KL
celá rasca
1/2 dl
slnečnicové semienko
1/2 dl
ľanové semienka
1/2 dl
sezamové semienka
7,5 dl
žitná múka
7,5 dl
hladká múka

Tvaroh

1/2 dl
pažitka
1/2 ks
červená cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 liter
jogurt
25 g
sušené paradajky
soľ
čierne korenie
čerstvá bazalka
petržlenová vňať

postup

1.
Vo vode rozpustíme droždie, pridáme soľ, olej, rascu (aníz) a všetky tri druhy semienok. Následne pridáme ešte oba druhy múky a vypracujeme celkom tuhé cesto, ktoré necháme na 60 minút odpočívať.
 
2.
Z cesta vyvaľkáme placku, z ktorej povykrajujeme chlebíky rôznych tvarov. Budeme ich piecť pri teplote 200°C a necháme ich prepiecť celkom dobre, aby mierne zhnedli.
3.
Bylinkový tvaroh: Cez noc necháme odkvapkať jogurt (cez kávový filter). Čím získame asi 6 až 7 dl tvarohu. Prelisujeme cesnak a najemno nakrájame pažitku, cibuľu a sušené paradajky. Pridáme ich do tvarohu, ktorý osolíme a okoreníme. Primiešame na záver bylinky, ktoré sme nasekali na drobno.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Zázračný liek na lyžičku: Toto je 6 dôvodov, prečo je grécky jogurt taký zdravý
Zázračný liek na lyžičku, o ktorom ste už dávno mali vedieť! Toto je 6 dôvodov, prečo je grécky jogurt taký zdravý
Chceli by ste zdravé raňajky, ktoré spaľujú kalórie, podporujú rast svalov a zároveň prospievajú pokožke...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...