Pridať recept

Roláda snov

10
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3/4 dl
zemiaková múčka
2 PL
kakao
1 KL
prášok do pečiva
1,5 dl
kryštálový cukor
3 ks
vajce

Plnka

125 g
maslo
2 PL
pudingový prášok
1,5 dl
práškový cukor
pomarančová kôra
4 PL
kandizovaná pomarančová kôra

postup

1.
Na penu vymiešame cukor a vajce. Do zemiakovej múčky zamiešame prášok do pečiva a kakao. Túto zmes preosejeme do vaječnej peny a všetko dôkladne premiešame.
 
2.
Do formy rozložíme papier na pečenie a cesto naň nalejeme a rozotrieme. Budeme piecť pri teplote 250°C približne 5 minút. Po dopečení dáme plát na pocukrovaný papier na pečenie, priklopíme formou a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: S preosiatym práškovým cukrom a pudingovým práškom vymiešame maslo (margarín). Túto zmes ochutíme nastrúhanou a kandizovanou kôrou. Takto pripravenou plnkou potrieme cesto rolády a pozdĺžne ju zavinieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Pomarančová kôra je skrytý poklad: Odteraz ju už nevyhodíte
Pomarančová kôra je skrytý poklad: Odteraz ju už nevyhodíte
Moderné trendy nás učia, že nemáme plytvať potravinami. Preto sa pokúste nájsť využitie aj pre zvyšky,...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...