Pridať recept

Chrumkavý chlieb z Grécka

2
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kocka
droždie
1/2 dl
olivový olej
1 PL
soľ
5 dl
biely jogurt
13 dl
hladká múka
studená voda

postup

1.
Droždie dáme do misky a zalejeme ho troškou vlažného jogurtu a necháme celkom rozpustiť. Primiešame zvyšný jogurt, soľ, olivový olej a väčšiu časť múky. Trošku múky budeme ešte potrebovať pri miesení cesta.
 
2.
Hladké cesto môžme vypracovať ručne alebo pomocou kuchynského robota. Cesto sa musí odlepovať od stien misky. Zakryjememe ho a necháme ho kysnúť na teplom mieste minimálne 40 minút.
3.
Cesto, ktoré nám vykyslo premiestnime na pracovnú dosku, ktorá je pomúčená. Rozdelíme ho na 2 časti, z ktorých vypracujeme bochníky. Dáme ich na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ďalších 20 minút kysnúť. Budeme ich piecť pri teplote 250°C približne 10 minút. Následne znížime teplotu na 200°C a pečieme ešte 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Zázračný liek na lyžičku: Toto je 6 dôvodov, prečo je grécky jogurt taký zdravý
Zázračný liek na lyžičku, o ktorom ste už dávno mali vedieť! Toto je 6 dôvodov, prečo je grécky jogurt taký zdravý
Chceli by ste zdravé raňajky, ktoré spaľujú kalórie, podporujú rast svalov a zároveň prospievajú pokožke...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...