Pridať recept

Klasické gazpacho

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
paradajka
1/4 ks
šalátová uhorka
1 ks
červená paprika
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 plátok
biely chlieb
2 PL
červený vínny ocot
1/2 KL
soľ
2 PL
extra panenský olivový olej
500 ml
paradajková šťava
1 PL
paradajkový pretlak

Podávame s

1 ks
červená paprika
4 ks
mladá cibuľka
1/4 ks
uhorka
podľa chuti
chlebové krutóny

postup

1.
Zrelé paradajky pokrájame na štvrťky a zbavíme semien, uhorku a cibuľu nakrájame nahrubo, červenú papriku zbavíme semien a pokrájame na menšie kúsky, chlieb rozlámeme. Vo veľkej mise premiešame všetky prísady a postupne ich do hladka rozmixujeme. Potom polievku necháme 1,5 hodiny chladiť.
 
2.
Zeleninu, ktorú budeme podávať k polievke, pripravíme ku koncu chladenia. Červenú papriku zbavíme semien a pokrájame na kocky, mladú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a uhorku na kocky. Pripravenú zeleninu a krutóny podávame samostatne v malých miskách.
3.
Polievku ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Potom ju naberieme do misiek a ihneď podávame s pripravenými prílohami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.5.2013 18:41 | |
+0 -0
najlepsie gaspacho som jedol v alicante nedaleko hotela ibis, ale aj moja priatelka ho vie dobre robit, je vynikajuci cisty bez pridavkov-