Francúzske zemiaky trochu inak
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
kuracie prsia
1
kg
zemiaky
dkg
slanina
2
ks
jarná cibuľka
2
ks
kápia
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
7
ks
syr
1
ks
kyslá pochúťková smotana
korenie
soľ
olivový olej
postup
1.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska (časť z nich odložíme na neskôr). Kapie pokrájame na menšie kúsky, cibuľku nasekáme nadrobno a cesnak popučíme. Následne všetko vysypeme do jednej misy. Potom si na kocky nakrájame slaninu a pridáme k ostatným ingredienciám, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
2.
Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na rezance, opäť osolíme, okoreníme, pridáme do misy a znovu poriadne premiešame.
3.
Zvlášť do druhej misky dáme vajcia, kyslú smotanu a korenie na francúzske zemiaky, rozšľaháme. Najprv do zapekacej misy (pekáča) nalejeme olej a poukladáme naň odložené kolieska zemiakov a pridáme prichystanú zmes. Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov a polejeme krémom, tak aby sa dostal do každej časti misy. Vložíme do predhriatej trúby a pečieme približne 20 až 25 minút. Potom misu vytiahneme , navrch poukladáme pláky syra a dáme zapiecť na ďalších 25 až 30 minút.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.