Pridať recept

Mandarinková torta

ingrediencie

3 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
120 g
polohrubá múka
2 ks
mandarinkové kompóty
300 ml
šľahačková smotana
2 ks
Vanilkového pudingu bez varenia

postup

1.
Cesto : Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Prisypte preosiatu múku a opatrne premiešajte. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a upečte. Upečené cesto vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
 
2.
Krém : Šťavu z oboch kompótov vylejte do väčšej nádoby a doplňte vodou do ½ l. Pridajte balíčky vanilkového pudingu a dobre vymiešajte. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha a zľahka zapracujte do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte do krému.
3.
Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrite hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložte do chladu. Po stuhnutí ozdobte povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a strúhanou čokoládou. Na ozdobu: ľubovoľné ovocie, 50 g čokolády na varenie
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mandarinkový džús
Mandarínky - pre zdravie aj do dezertov
Mandarínka obecná – tak sa nazýva vysoký ker, na ktorom dozrievajú plody manadrínky. Pochádzajú z...
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!