Pridať recept

Pizzové kolieska

16
porcií
128
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 dl
hladká múka
1 PL
olej
1/2 KL
soľ
2 dl
voda
1/2 kocka
droždie

Plnka

1,5 KL
oregano
2 dl
čedar
100 g
údená šunka
1 dl
čili omáčka

postup

1.
Na teplotu 37°C zohrejeme olej s vodou. V troške vody rozpustíme rozdrobené droždie. Následne pridáme väčšiu časť múky, zvyšok tekutiny a soľ. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme a necháme ho kysnúť aspoň pol hodinu v teplej miestnosti.
 
2.
Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik na pomúčenej pracovnej doske. Na štvorčeky nakrájame šunku. Cesto potrieme čili omáčkou a posypeme ho šunkou a aj syrom. Dochutíme oreganom.
3.
Naplnené cesto zavinieme a rozkrájame ho na 16 koliesok. Rozložíme ich na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie a necháme ich tu ešte kysnúť minimálne pol hodiny. Budeme ich piecť pri teplote 225°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...